ABOUT

Welkom! Ik ben Annemiek Schmidt Crans, woon en werk in Utrecht. Na een jaar Filosofie en Kunstgeschiedenis gestudeerd te hebben, ben ik uiteindelijk afgestudeerd op de HKU in fotografisch vormgeven. Onder de naam Dutch Polaroidgirl maak ik beeldend werk, vaak met een scherp randje, altijd met een knipoog.

De imperfecte technieken die ik gebruik (polaroid, collage, mixed media) benadrukken de imperfectie van het leven. Dit ontroert me. Ik laat de imperfectie en verwarring toe en hoop de toeschouwer troost te brengen door een relativerende knipoog.

In mijn fotografie laat ik meer de absurditeit toe dan de imperfectie, maar ondanks vooropgezette plannen, zal ik altijd proberen om ruimte voor afwijken van het plan te houden, omdat de verrassingen van de setting, het model, je gemoed en desnoods het weer, me soms meer brengen dan ik voor ogen had. Voor mij is kunst maken dan ook een balans tussen controle en loslaten.

De absurditeit van het leven is ook een thema in mijn boeken, naast mijn fascinatie voor filosofie.

Ik geloof dat kunst voor iedereen is. Niet alleen voor de elite. Kunst is er om een snaar te raken, waar je op andere manieren minder snel bij kan. Ik vind dat kunst betaalbaar moet zijn, zodat iedereen het kan aanschaffen en ervan kan genieten